Vargjakten i Kindlareviret fortsätter trots protester

Örebro (JJ) Rovdjursföreningen har skickat en skrivelse till länsstyrelsen om att avlysa jakten i Kindlareviret eftersom de aktuella vargarna inte synts till. Länsstyrelsen står dock fast vid sitt beslut.

– Vi har diskuterat den här skrivelsen kort. Men vi har fattat ett jaktbeslut tidigare och vi kommer stå vi det. Just nu ser vi ingen anledning att stoppa vargjakten. Bara om det skulle dyka upp en genetisk viktig varg kommer vi bryta jakten. Exempelvis om det skulle komma in en invandrarvarg från Ryssland eller Finland, eller en avkomma från Tivedenreviret, säger Magnus Eklund, chef för avdelningen för Miljö på länsstyrelsen till SVT Nyheter Örebro.

Det var tidigare i veckan som Rovdjursföreningen skickade en skrivelse till Länsstyrelsen. De uppmanade myndigheten att avlysa vargjakten eftersom de två vargar i reviret som är målet för jakten inte hittats. Jakten kan därför inte motiveras enligt Rovdjursföreningen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser