Vargföryngring i Älvkarleby

Älvkarleby (JJ) För första gången i modern tid har det fötts en kull vargar i Uppsala län.

Per Blomkvist, naturbevakare på Länsstyrelsen, berättar att föryngringen skett i ett område som kallas Glamsen i Älvkarleby, på gränsen mellan Uppsala och Gävleborgs län. Kullen består av fyra valpar.

Länsstyrelsen har en kamera vid lyan och fick den första filmen av valparna på julaftonsnatten.

Med hjälp av DNA-teknik har det även kunnat fastställas att tiken härstammar från den omtalade Rialaflocken i närheten av Norrtälje, medan hannen vandrat hit från Värmland, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser