Annons
Annons

Vargangripen älg avlivas – Starka bilder

Sollerön (JJ) I går jagade Henning Rustad kalv på Solleröskogen, men jakten fick en trist vändning när hundarna hittade en svårt vargriven älgkalv som fick avlivas.
Att älgkalven fortfarande kunde stå upp är en gåta. Foto: Privat

Att älgkalven fortfarande kunde stå upp är en gåta. Foto: Privat

Annons

– Vi har haft varg på skogen här länge. Det är för jävligt. Förra året sköts ju revir bort men två vargar lämnades kvar och det är väl förmodligen dem eller deras avkomma som ligger bakom detta, säger Henning Rustad.

Händelsen inträffade i går när han var ute på efterjakt på kalv med sina två hälleforsare/laika korsningar Hinken och Ärtan.

Hundarna tog upp älg men när Henning smög fram såg han direkt att det var något fel på kalven. Baklåren var helt sargade. Henning passade på att filma kalven innan han avlivade den så att allmänheten ska se vad vargarna ställer till med.

– Det är inte första gången jag går på skadade älgar här i skogen, säger han.

0 kommentarer

Annons
Annons
AKTUELLT

Gråhundar träade björn

Piteå (JJ) För ett par timmar sedan fällde Mattias Olsson, Luleå, en mindre björn som träat för sina gråhundar utanför Piteå i Norrbotten. Men när JJ talar med skytten hörs ett nytt ståndskall i fjärran, den ena gråhunden har letat rätt på björn nummer två.

Hallå där… Klas Brandt!

Ellinge (JJ) Nu är det bara dagar kvar tills Elmia Game Fair Skåne slår upp portarna. Jaktjournalen ringde mässgeneralen Klas Brandt för att höra hur förberedelserna går.

Ingen förändring för ripjägarna

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), säger till Sveriges Radio Oddasat att det inte kommer bli någon förändring i regelverket för fjälljakten som påverkar årets jaktstart.

Lånehunden Pelton levererade

Resele (JJ) I höst har Lars Boström, Tängsta, lånat björnhunden Pelton av Robert Salomonsson. Och rutinerade Pelton gjorde inget misstag när en färsk björnskit serverades på en skogsbilväg.

Pomo imponerar i Västernorrland

Örnsköldsvik (JJ) Jämthunden Pomo jagades in på marker utanför Kalmar. Men han var lite väl tuff med vildsvinen, då fick Mats Norberg, Bredbyn köpa honom för att istället bli björnhund. Och det har lyckats, på premiärdagen skällde han ståndskall i fyra timmar och i går sköts det björn för honom efter flera timmars ståndskall.

Nathalie Jonsson sköt björn

Borgafjäll (JJ) Under eftermiddagen kunde Nathalie Jonsson, Borgafjäll, fälla en björn efter viss dramatik. Hennes unga jämthundstik Kipa tog upp björnen, men det tog flera timmar innan jakten var över.

45 björnar fällda hittills

Kungsbacka (JJ) Årets licensjakt på björn drog i gång i går. Och det var full fart från första stund trots dåligt väder på flera håll. I ett delområde är jakten redan avlyst.
Annons