Varg synlig i Lönsboda ?

Lönsboda (JJ) Flera observationer av varg har rapporterats från trakten runt Lönsboda och Gylsboda, men på länsstyrelsen i Skåne är man försiktig i sina uttalanden.

– Det är sannolikt en varg som synts till i trakten runt Lönsboda, men vi kan inte vara säkra, säger Tom Espgård som jobbar med jakt- och viltfrågor på länsstyrelsen i Skåne.

Att det finns varg i området är ingen nyhet. Under senare år vet man att en varg håller till i gränstrakten mellan Skåne och Småland.

– Besiktningsmän som är knutna till oss var ute i går kväll och spåren tyder på varg, berättar han vidare.  Men jag vill betona att vi inte kan vara hundra procent säkra på att det verkligen är en varg, säger Espgård till Norra Skåne.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser