Varg synlig i Lönsboda ?

Lönsboda (JJ) Flera observationer av varg har rapporterats från trakten runt Lönsboda och Gylsboda, men på länsstyrelsen i Skåne är man försiktig i sina uttalanden.

– Det är sannolikt en varg som synts till i trakten runt Lönsboda, men vi kan inte vara säkra, säger Tom Espgård som jobbar med jakt- och viltfrågor på länsstyrelsen i Skåne.

Att det finns varg i området är ingen nyhet. Under senare år vet man att en varg håller till i gränstrakten mellan Skåne och Småland.

– Besiktningsmän som är knutna till oss var ute i går kväll och spåren tyder på varg, berättar han vidare.  Men jag vill betona att vi inte kan vara hundra procent säkra på att det verkligen är en varg, säger Espgård till Norra Skåne.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser