Varg synlig i Lönsboda ?

Lönsboda (JJ) Flera observationer av varg har rapporterats från trakten runt Lönsboda och Gylsboda, men på länsstyrelsen i Skåne är man försiktig i sina uttalanden.

– Det är sannolikt en varg som synts till i trakten runt Lönsboda, men vi kan inte vara säkra, säger Tom Espgård som jobbar med jakt- och viltfrågor på länsstyrelsen i Skåne.

Att det finns varg i området är ingen nyhet. Under senare år vet man att en varg håller till i gränstrakten mellan Skåne och Småland.

– Besiktningsmän som är knutna till oss var ute i går kväll och spåren tyder på varg, berättar han vidare.  Men jag vill betona att vi inte kan vara hundra procent säkra på att det verkligen är en varg, säger Espgård till Norra Skåne.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser