Skyddsjakten i Riala – minskat antal synobsar

Riala (JJ) Skyddsjakten på varg i Rialaområdet fortsätter. Länsstyrelsens personal har daglig kontakt med den externa jaktledaren.

Vargobsarna har minskat i området där skyddsjakten bedrivs den senaste tiden. Foto: Istock

Skyddsjakten på en varg i Rialaområdet löper vidare. Men än så länge har jägarna som deltar på jakten inte haft någon framgång.

– Det har varit folk ute varje, men det är svårt. Dessutom har det kommit in betydligt färre observationer den senaste tiden. Om det beror på att vargen ligger still eller att folk är mindre benägna att rapportera observationer går bara att spekulera i, säger Mikael Fransson på Länsstyrelsen.

Ett ytterligare problem är att vargen rör sig mellan tre kommuner och det därför är svårt att veta vart den befinner sig just nu.

Ser ni varg i Norrtälje, Vallentuna eller Österåkers kommun, kan ni höra av er till länsstyrelsen eller rapportera observationen på rovobs.se

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser