Skyddsjakten i Riala – minskat antal synobsar

Riala (JJ) Skyddsjakten på varg i Rialaområdet fortsätter. Länsstyrelsens personal har daglig kontakt med den externa jaktledaren.

Vargobsarna har minskat i området där skyddsjakten bedrivs den senaste tiden. Foto: Istock

Skyddsjakten på en varg i Rialaområdet löper vidare. Men än så länge har jägarna som deltar på jakten inte haft någon framgång.

– Det har varit folk ute varje, men det är svårt. Dessutom har det kommit in betydligt färre observationer den senaste tiden. Om det beror på att vargen ligger still eller att folk är mindre benägna att rapportera observationer går bara att spekulera i, säger Mikael Fransson på Länsstyrelsen.

Ett ytterligare problem är att vargen rör sig mellan tre kommuner och det därför är svårt att veta vart den befinner sig just nu.

Ser ni varg i Norrtälje, Vallentuna eller Österåkers kommun, kan ni höra av er till länsstyrelsen eller rapportera observationen på rovobs.se

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser