Skyddsjakten i Riala – minskat antal synobsar

Riala (JJ) Skyddsjakten på varg i Rialaområdet fortsätter. Länsstyrelsens personal har daglig kontakt med den externa jaktledaren.

Vargobsarna har minskat i området där skyddsjakten bedrivs den senaste tiden. Foto: Istock

Skyddsjakten på en varg i Rialaområdet löper vidare. Men än så länge har jägarna som deltar på jakten inte haft någon framgång.

– Det har varit folk ute varje, men det är svårt. Dessutom har det kommit in betydligt färre observationer den senaste tiden. Om det beror på att vargen ligger still eller att folk är mindre benägna att rapportera observationer går bara att spekulera i, säger Mikael Fransson på Länsstyrelsen.

Ett ytterligare problem är att vargen rör sig mellan tre kommuner och det därför är svårt att veta vart den befinner sig just nu.

Ser ni varg i Norrtälje, Vallentuna eller Österåkers kommun, kan ni höra av er till länsstyrelsen eller rapportera observationen på rovobs.se

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser