Skyddsjakten i Riala – minskat antal synobsar

Riala (JJ) Skyddsjakten på varg i Rialaområdet fortsätter. Länsstyrelsens personal har daglig kontakt med den externa jaktledaren.

Vargobsarna har minskat i området där skyddsjakten bedrivs den senaste tiden. Foto: Istock

Skyddsjakten på en varg i Rialaområdet löper vidare. Men än så länge har jägarna som deltar på jakten inte haft någon framgång.

– Det har varit folk ute varje, men det är svårt. Dessutom har det kommit in betydligt färre observationer den senaste tiden. Om det beror på att vargen ligger still eller att folk är mindre benägna att rapportera observationer går bara att spekulera i, säger Mikael Fransson på Länsstyrelsen.

Ett ytterligare problem är att vargen rör sig mellan tre kommuner och det därför är svårt att veta vart den befinner sig just nu.

Ser ni varg i Norrtälje, Vallentuna eller Österåkers kommun, kan ni höra av er till länsstyrelsen eller rapportera observationen på rovobs.se

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser