Siri och Rikard vann Småhunds-SM 2017

Ydre (JJ) Det blev drevertiken Trumslagarboställets Siri med ägare och uppfödare Rikard Oskarsson, Valåkra som knep segern i årets Småhunds-SM. Siri skrapade ihop flest poäng i den tuffa konkurrensen

Årets mästare i Småhunds-SM.

Dreven har duggat tätt i skogarna utanför Ydre och det var ända in i det sista vem som skulle gå vinnande ur årets Småhunds-SM.

Alla hundarna presterade förstaprisdrev men det är många saker som ligger till grund för domarnas bedömningar.

Efter kollegium stod det dock klart att  drevertiken Trumslagarboställets Siri med ägare och uppfödare Rikard Oskarsson, Valåkra stod som segrare.

Siri gjorde två kanondrev på rådjur och Rikard Oskarsson visade prov på ordentlig dressyr med fina inkallningar.

Silvermedaljör blev dreverhannen Nillas Castor Cliff med ägare Sten Norberg, Röste. På tredjeplats kom taxtiken Mariebergs Vilda med ägare Brita och Carl Söderberg, Hölö.

I lagtävlingen vann drever, därefter tax följt av beagle och basset.

Se fullständig resulatlista här>>

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser