Sirener ska skrämma Åselebjörn

Åsele (JJ) En björn vistas i närheten av bostäder i Åsele och välter soptunnor. Invånare är rädda och vill ha skyddsjakt men länsstyrelsen säger nej.

Björnen har under en tid härjat runt i samhället och invånare känner sig inte längre trygga. Länsstyrelsen har kontaktats men någon skyddsjakt är i dagsläget inte aktuell.

I stället ska sirener skrämma bort björnen. Fungerar inte varningsljudet ska björnhundar användas för att jaga bort björnen. Först om ingen av dessa metoder får björnen att flytta kan skyddsjakt värderas.

– Vi måste kolla hur stora skadorna är och om det finns andra lämpliga lösningar innan vi kan godkänna skyddsjakt, säger Michael Schneider, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen till Lokaltidningen.

Se klippet när björnen kommer på besök här>>

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser