Sirener ska skrämma Åselebjörn

Åsele (JJ) En björn vistas i närheten av bostäder i Åsele och välter soptunnor. Invånare är rädda och vill ha skyddsjakt men länsstyrelsen säger nej.

Björnen har under en tid härjat runt i samhället och invånare känner sig inte längre trygga. Länsstyrelsen har kontaktats men någon skyddsjakt är i dagsläget inte aktuell.

I stället ska sirener skrämma bort björnen. Fungerar inte varningsljudet ska björnhundar användas för att jaga bort björnen. Först om ingen av dessa metoder får björnen att flytta kan skyddsjakt värderas.

– Vi måste kolla hur stora skadorna är och om det finns andra lämpliga lösningar innan vi kan godkänna skyddsjakt, säger Michael Schneider, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen till Lokaltidningen.

Se klippet när björnen kommer på besök här>>

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser