Säljer 40 år gammalt uppstoppat lodjur

Dalarna (JJ) Ett lodjur som sköts för 40 år sedan finns till salu för 20 000 kronor.

Det finns bara ett uppstoppat lodjur till salu på Blocket just nu.

Dala-Demokraten skriver om Tommy Hultgren i Dala-Järna som säljer ett uppstoppat lodjur på Blocket.

Det har inte varit alldeles enkelt att skapa förutsättningar för försäljningen.

– Jag har haft lite problem med att fixa ett sådant intyg som krävs, CITES-intyg kallas det. Men till slut fick jag ett från Jordbruksverket, berättar Tommy Hultgren för Dala-Demokraten.

Nu är lodjuret chipmärkt och okej att sälja.

Sköts 1978

Det tros vara fällt i Morberget i närheten av Nås 1978. Jägaren som sköt och stoppade upp sitt byte avled och då fick Tommy ta över lodjuret.

– Jag tror kanske inte att jägare är så intresserade, eftersom de är vana vid det. Jag skulle tippa på att någon utlandsfödd kanske vill köpa som tycker att lodjur är lite exotiska, säger Tommy Hultgren till Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser