Polisen beslagtog frysta björnskallar hos jägare

Luleå (JJ) I samband med den stora utredningen om jaktbrott har polisen påträffat björnskallar i frysboxen hos en jägare. I en annan jägares frys låg ett björnskinn.

De två björnskallarna och björnskinnet analyseras och åklagaren Åse Schoultz säger sig inte känna till i vad mån analyserna är klara, och vad de visar. Misstanken från utredarna är att djuren kan ha dödats i samband med illegal jakt och då är det av vikt att också veta när djuren dött.

I slutet av förra sommaren genomfördes ett massivt polispådrag mot fem män i Norrbotten. De greps, anhölls och satt häktade men släpptes efter en tid. Samtidigt har brottsutredningen fortgått och Åse Schoultz säger sig inte kunna ange en tidpunkt när den kan vara klar, rapporterar Norrbottens- Kuriren.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser