Polisen beslagtog frysta björnskallar hos jägare

Luleå (JJ) I samband med den stora utredningen om jaktbrott har polisen påträffat björnskallar i frysboxen hos en jägare. I en annan jägares frys låg ett björnskinn.

De två björnskallarna och björnskinnet analyseras och åklagaren Åse Schoultz säger sig inte känna till i vad mån analyserna är klara, och vad de visar. Misstanken från utredarna är att djuren kan ha dödats i samband med illegal jakt och då är det av vikt att också veta när djuren dött.

I slutet av förra sommaren genomfördes ett massivt polispådrag mot fem män i Norrbotten. De greps, anhölls och satt häktade men släpptes efter en tid. Samtidigt har brottsutredningen fortgått och Åse Schoultz säger sig inte kunna ange en tidpunkt när den kan vara klar, rapporterar Norrbottens- Kuriren.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser