Polisen beslagtog frysta björnskallar hos jägare

Luleå (JJ) I samband med den stora utredningen om jaktbrott har polisen påträffat björnskallar i frysboxen hos en jägare. I en annan jägares frys låg ett björnskinn.

De två björnskallarna och björnskinnet analyseras och åklagaren Åse Schoultz säger sig inte känna till i vad mån analyserna är klara, och vad de visar. Misstanken från utredarna är att djuren kan ha dödats i samband med illegal jakt och då är det av vikt att också veta när djuren dött.

I slutet av förra sommaren genomfördes ett massivt polispådrag mot fem män i Norrbotten. De greps, anhölls och satt häktade men släpptes efter en tid. Samtidigt har brottsutredningen fortgått och Åse Schoultz säger sig inte kunna ange en tidpunkt när den kan vara klar, rapporterar Norrbottens- Kuriren.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser