Polisen beslagtog frysta björnskallar hos jägare

Luleå (JJ) I samband med den stora utredningen om jaktbrott har polisen påträffat björnskallar i frysboxen hos en jägare. I en annan jägares frys låg ett björnskinn.

De två björnskallarna och björnskinnet analyseras och åklagaren Åse Schoultz säger sig inte känna till i vad mån analyserna är klara, och vad de visar. Misstanken från utredarna är att djuren kan ha dödats i samband med illegal jakt och då är det av vikt att också veta när djuren dött.

I slutet av förra sommaren genomfördes ett massivt polispådrag mot fem män i Norrbotten. De greps, anhölls och satt häktade men släpptes efter en tid. Samtidigt har brottsutredningen fortgått och Åse Schoultz säger sig inte kunna ange en tidpunkt när den kan vara klar, rapporterar Norrbottens- Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill starta unikt björnhägn för hundträning

Ljusdal (JJ) Ralph Persson har stora visioner inför 2018. Om allt går enligt planerna slår han i vår upp portarna för det första svenska träningshägnet för björnhundar där det inte blir något stängsel mellan björnar och hundar.

Åtal i jaktbrottshärvan skjuts upp

Umeå (JJ) Åtalet mot de två jaktbrottsmisstänkta personerna som misstänkts för att ha försökt stjäla orkidéer i Stekenjokk tidigare i sommar dröjer. Åklagare menar att utredningen är omfattande och man ligger ungefär mitt i utredningsarbetet.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Annonser