Paus på licensjakten

Björbo (JJ) Dalajägarna har tagit en paus i jakten på den sista vargen i Orsenreviret. Vargen lämnade reviret och nu väntar man på ny spårsnö.

I torsdags var förhållandena bra och en varg gick då i pass. Eftersöket konstaterade bomskott. Därefter visade ytterligare spårning att vargen gått ur reviret.

Nu inväntar jägarna nytt snöfall samtidigt som de tar en paus från jakten.

– Det är ingen dramatik i det hela, men efter att vi kört hårt en vecka tycker vi att jägarna även behöver ägna sig åt familj och jobb, säger Christer Gruhs, presstalesman för vargjägarna till Avesta tidning.

Vargjakten i Orsenreviret återupptas på lördag.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser