Paus på licensjakten

Björbo (JJ) Dalajägarna har tagit en paus i jakten på den sista vargen i Orsenreviret. Vargen lämnade reviret och nu väntar man på ny spårsnö.

I torsdags var förhållandena bra och en varg gick då i pass. Eftersöket konstaterade bomskott. Därefter visade ytterligare spårning att vargen gått ur reviret.

Nu inväntar jägarna nytt snöfall samtidigt som de tar en paus från jakten.

– Det är ingen dramatik i det hela, men efter att vi kört hårt en vecka tycker vi att jägarna även behöver ägna sig åt familj och jobb, säger Christer Gruhs, presstalesman för vargjägarna till Avesta tidning.

Vargjakten i Orsenreviret återupptas på lördag.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser