Paus på licensjakten

Björbo (JJ) Dalajägarna har tagit en paus i jakten på den sista vargen i Orsenreviret. Vargen lämnade reviret och nu väntar man på ny spårsnö.

I torsdags var förhållandena bra och en varg gick då i pass. Eftersöket konstaterade bomskott. Därefter visade ytterligare spårning att vargen gått ur reviret.

Nu inväntar jägarna nytt snöfall samtidigt som de tar en paus från jakten.

– Det är ingen dramatik i det hela, men efter att vi kört hårt en vecka tycker vi att jägarna även behöver ägna sig åt familj och jobb, säger Christer Gruhs, presstalesman för vargjägarna till Avesta tidning.

Vargjakten i Orsenreviret återupptas på lördag.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser