Överklagan inlämnad i jaktbrottshärvan

Norrbotten (JJ) I går lämnades formellt alla handlingar in i åklagarens överklagan av tingsrättens dom i jaktbrottshärvan i Norrbotten. Miljöåklagaren yrkar på straffskärpning.

Det var i november som tingsrätten meddelade sin dom om de fem män som stått åtalade för bland annat grovt jaktbrott och grovt vapenbrott. Miljöåklagaren Åse Schoultz var dock inte nöjd med domen och beslutade sig för att överklaga till Hovrätten.

– Jag står fast vid att vi haft en kanonunderlag när det gäller bevisläget, men får rannsaka mig själv om hur jag formulerat gärningsbeskrivningarna, sa hon till Jaktjournalen då.

Nu har hon justerat ett antal åtalspunkter och fyllt ut gärningsbeskrivningar så att jakten preciseras mer. Dessutom lägger hon på dessa åtalspunkter till brottsrubricering jakthäleri. Rättegång kommer hållas i hovrätten för Övre Norrland.

 

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser