Önskar sig mer vargjakt i julklapp

Värmland (JJ) Jägarna i Rackstadreviret önskar sig mer skyddsjakt på varg – i julklapp av länsstyrelsen.

Arvika Nyheter berättar om det stormöte som hölls om vargarna i Rackstadreviret i fredags.
Jägare, markägare, hundägare och boende i Västra Ämtervik var med på mötet med landshövding Kenneth Johansson och länsstyrelsens vilthandläggare.

Rackstadvargarna har satt i system att attackera jakthundar. Hitills har fyra vargar skjutits i skyddsjakt, men jägarna bedömer att det finns många vargar kvar i området.

”En fin julklapp”

Länsstyrelsen har beslutat om licensjakt på sex vargar i Värmland i vinter. Det är vargarna i Vimyren som ska jagas., men i deras revir har endast två vargar konstaterats.

Eventuellt blir alltså fyra vargar oskjutna.

– En fin julklapp till oss berörda här är att länsstyrelsen överför de fyra licensvargarna till oss som skyddsjakt, sa jaktledare Bertil Forsberg, enligt Arvika Nyheter, på stormötet.

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser