Önskar sig mer vargjakt i julklapp

Värmland (JJ) Jägarna i Rackstadreviret önskar sig mer skyddsjakt på varg – i julklapp av länsstyrelsen.

Arvika Nyheter berättar om det stormöte som hölls om vargarna i Rackstadreviret i fredags.
Jägare, markägare, hundägare och boende i Västra Ämtervik var med på mötet med landshövding Kenneth Johansson och länsstyrelsens vilthandläggare.

Rackstadvargarna har satt i system att attackera jakthundar. Hitills har fyra vargar skjutits i skyddsjakt, men jägarna bedömer att det finns många vargar kvar i området.

”En fin julklapp”

Länsstyrelsen har beslutat om licensjakt på sex vargar i Värmland i vinter. Det är vargarna i Vimyren som ska jagas., men i deras revir har endast två vargar konstaterats.

Eventuellt blir alltså fyra vargar oskjutna.

– En fin julklapp till oss berörda här är att länsstyrelsen överför de fyra licensvargarna till oss som skyddsjakt, sa jaktledare Bertil Forsberg, enligt Arvika Nyheter, på stormötet.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser