Namninsamling kräver att Sjundavargarna skjuts

Molstaberg (JJ) Det har startats en namninsamling på Internet där undertecknarna kräver skyddsjakt på vargarna som dödar får vid Molstabergs gård.

1 184 personer har undertecknat uppropet där man kräver skyddsjakt på vargarna som dödar får på Molstabergs gård. Bild: Skärmdump och Gettyimages

Drygt 60 får har dödats bara den senaste veckan på Molstaberg. Efter att länsstyrelsen nekat skyddsjakt har ägarna beslutat sig för att lägga ned lammproduktionen.

Turerna kring Molstabergs gård har väckt bestörtning bland människor som är skeptiska till vargpolitiken  På tisdagen startades en namninsamling med krav om skyddsjakt på Sjundavargarna.

I skrivande stund är det 1 184 personer som undertecknat uppropet.

”Det är inte rimligt att den enskilda djurägaren som har ett avtal med länsstyrelsen om att stängsla över tid (en djurägare har skyldighet att hålla sina djur innanför staket, inte skyldighet att hålla statens vilt utanför) inte får det bedömt som att vederbörande gör allt som står i hens makt för att skydda sina djur”, heter det bland annat i uppropet.

Namninsamlingen finns här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser