Misstänkt illegal jakt på varg

Mora (JJ) – En ständig illegal rovdjursjakt pågår i det "svarta hålet", nordvästra Dalarna och söderut, säger miljöåklagare Åse Schoultz, efter att länsstyrelsens naturbevakare i Dalarna för några veckor sedan upptäckte blodspår vid en skogsväg väster om Mora.

Blodet visade sig efter analys komma från en id-märkt vargtik i det nya Säxenreviret med ett nyetablerat alfapar. Den 10 januari upptäckte naturbevakare en plats med spår av människa och varg och mycket blod. Blodet var skottat åt sidan från vägen och en del av blodet var täckt med granris. En bil hade kört över blodet och riset flera gånger.

Enligt anmälan till polisen, som gjorts av länsstyrelsen finns även spår av passkyttar på platsen. Någon varg har inte påträffats.

– En ständigt pågående illegal rovdjursjakt fortsätter och jag hoppas innerligt att allmänheten vill vara polisen behjälplig att reda ut brottet, säger Åse Schoultz., till Falu Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser