Misstänkt illegal jakt på varg

Mora (JJ) – En ständig illegal rovdjursjakt pågår i det "svarta hålet", nordvästra Dalarna och söderut, säger miljöåklagare Åse Schoultz, efter att länsstyrelsens naturbevakare i Dalarna för några veckor sedan upptäckte blodspår vid en skogsväg väster om Mora.

Blodet visade sig efter analys komma från en id-märkt vargtik i det nya Säxenreviret med ett nyetablerat alfapar. Den 10 januari upptäckte naturbevakare en plats med spår av människa och varg och mycket blod. Blodet var skottat åt sidan från vägen och en del av blodet var täckt med granris. En bil hade kört över blodet och riset flera gånger.

Enligt anmälan till polisen, som gjorts av länsstyrelsen finns även spår av passkyttar på platsen. Någon varg har inte påträffats.

– En ständigt pågående illegal rovdjursjakt fortsätter och jag hoppas innerligt att allmänheten vill vara polisen behjälplig att reda ut brottet, säger Åse Schoultz., till Falu Kuriren.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser