Misstänkt illegal jakt på varg

Mora (JJ) – En ständig illegal rovdjursjakt pågår i det "svarta hålet", nordvästra Dalarna och söderut, säger miljöåklagare Åse Schoultz, efter att länsstyrelsens naturbevakare i Dalarna för några veckor sedan upptäckte blodspår vid en skogsväg väster om Mora.

Blodet visade sig efter analys komma från en id-märkt vargtik i det nya Säxenreviret med ett nyetablerat alfapar. Den 10 januari upptäckte naturbevakare en plats med spår av människa och varg och mycket blod. Blodet var skottat åt sidan från vägen och en del av blodet var täckt med granris. En bil hade kört över blodet och riset flera gånger.

Enligt anmälan till polisen, som gjorts av länsstyrelsen finns även spår av passkyttar på platsen. Någon varg har inte påträffats.

– En ständigt pågående illegal rovdjursjakt fortsätter och jag hoppas innerligt att allmänheten vill vara polisen behjälplig att reda ut brottet, säger Åse Schoultz., till Falu Kuriren.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser