Misstänkt illegal jakt på varg

Mora (JJ) – En ständig illegal rovdjursjakt pågår i det "svarta hålet", nordvästra Dalarna och söderut, säger miljöåklagare Åse Schoultz, efter att länsstyrelsens naturbevakare i Dalarna för några veckor sedan upptäckte blodspår vid en skogsväg väster om Mora.

Blodet visade sig efter analys komma från en id-märkt vargtik i det nya Säxenreviret med ett nyetablerat alfapar. Den 10 januari upptäckte naturbevakare en plats med spår av människa och varg och mycket blod. Blodet var skottat åt sidan från vägen och en del av blodet var täckt med granris. En bil hade kört över blodet och riset flera gånger.

Enligt anmälan till polisen, som gjorts av länsstyrelsen finns även spår av passkyttar på platsen. Någon varg har inte påträffats.

– En ständigt pågående illegal rovdjursjakt fortsätter och jag hoppas innerligt att allmänheten vill vara polisen behjälplig att reda ut brottet, säger Åse Schoultz., till Falu Kuriren.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser