Lo fälldes utanför Norråker

Norråker (JJ) Nu på förmiddagen fällde norrmannen Kristoffer Clausen sitt första Skandinaviska lodjur. Bakom den framgångsrika jakten låg Robert Salomonssons hundar.

Lyckad jakt. Robert Salomonsson, Kristoffer Clausen och Niklas Edström gjorde inget misstag.

Redan i går hade Niklas Edström, Norråker, hittat lodjursspår och ringde därför efter Robert Salomonsson, Borgafjäll och hans kompis Kristoffer Clausen, känd jaktfilmare från Norge.

– Tidigt i morse kom jag och Kristoffer till Norråker och tillsammans med Niklas hittade vi på nytt färska spår efter ett lodjur. Jag släppte Frisko först och strax efter Spader. Allt gick väldigt snabbt, bara 400-500 meter bort hittade hundarna lodjuret och det blev ståndskall på en gång, berättar Robert Salomonsson.

Niklas Edström hade ställt sig på pass, medan Robert och Kristoffer stannade på lodjurets inspår. Men efter en stund förstod man att ståndskallet var fast och började smyga.

– Vi smög som indianer och när vi kom fram satt lodjuret i ett träd och Kristoffer fick skjuta, berättar Robert och fortsätter.

– I går jagade vi i Västernorrland och hade även då ståndskall på ett lo som träat. Jag smög inte utan stövlade bara in och när jag såg lodjuret i trädet vände jag mig om mot Kristoffer, som hade bössan, och sa att nu är det klart, lon sitter i trädet.

– Då ropade Krisoffer att nu sticker den. Snabbt hasade lon sig ned och stack, sedan jagade vi den hela eftermiddagen utan att få en skottchans. Så man kan säga att vi lärde oss en läxa, dessutom avlystes jakten i Västernorrland. Så idag smög vi som indianer…

Lon var en hane på cirka 15-16 kg, och skjuten inom område 4 i Jämtland. Jakten är nu avlyst i detta område.

Läs även när Robert Salomonsson sköt rekordlo>>

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser