Ladda inför björnjaktspremiär med magiskt filmklipp

Jämtland (JJ) På söndag är björnjaktspremiär och vad passar bättre än att ladda inför jakten med ett helt fantastiskt filmklipp från förra årets björnjakt.

Stillbild från Kjell Åkessons film.

Kjell Åkesson, Murunäs fick under förra årets licensjakt på björn en upplevelse för livet. Då fällde han sin första björn och efter ett härligt ståndarbete av två duktiga jämthundar.

Kjell jagade i fjällkanten i området kring Murunäshöjden i nordvästra Jämtland tillsammans med sitt jaktlag. Björnen hade varit på benen tidigare under jaktveckan men då fick ingen något läge på den. Jägarna visste dock att det var en rejäl brunbjörn.

– Jag hade bestämt mig för att sitta intill en liten å där björn har gått över andra gånger. Jag visste att det fanns en chans på miljonen att den skulle komma här, säger Kjell.

Hundföraren började banda med jämthunden Karhunkaatajan Lahja som när han går på färska löpor skäller i kopplet. Hunden släpptes och när han fick kontakt släpptes även jämthunden Keltin Aamu på. I en timme hade de två duktiga jämthundarna ståndskall innan det sakta vandrade iväg mot Kjell i gångstånd.

Plötsligt tröttnade björnen och satte av i sken ner mot ån. När Kjell hörde gångståndet satte han sig på knä och osäkrade sin 458:a. Sekunderna senare kommer björnen rusande så vattnet sprutar omkring den. Kjell kunde fälla den med ett skott och björnen blev liggandes mitt ute i ån.

När björnhannen senare vägdes in landande vågen på hela 258 kilo.

Ska du jaga björn? Vi vill gärna ta del av era upplevelser. MMS:a bilder från lyckade jakter till oss på redaktionen så ringer vi upp.

070-3950094

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser