Jämthundshane vargdödad i Värmland

Värmland (JJ) En jämthundshane hittades vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen vargdödad i Brunskog.

Jämthunden Emil hittades vargdödad i onsdags. Foto: Privat

– Jag skulle ut med honom och en rottweilertik som jag är dagmatte åt. Jämten slet sig och bar iväg – han kände säkert lukt av älg som gått här på gården, berättar jämthanen Emils ägare, Rita Randström.

Den 12,5 år gamla älghunden kom loss vid 16.30-tiden på tisdagen och hördes skälla cirka två kilometer från hemmet.

– Vi gick flera vändor och letade ungefär där vi trodde att han skällt, men det är så mycket snö att vi knappt tog oss fram. Vi fick ge upp igår kväll, berättar Rita Randström.

Delvis äten

I dag återupptog svärsonen Fredric Randström sökandet på snöskoter. På en gärde intill en sommarstuga fann han Emil dödad och delvis äten.

Han bedömer att det är en varg som dödat hunden.

– Magen var borta på honom. Länsstyrelsens personal är på väg hit och jag hoppas de hinner innan det blir mörkt, säger Fredric Randström.

Rackstadreviret ligger i närheten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser