Jakthund jagades av vargar

Köping (JJ) Vid en jakt utanför Köping blev en sökhund jagad av vargar och fick fly in under en bil.

Under en jakt i Västmanland räddade sig en jakthund undan vargar genom att gömma sig under en bil. (Foto: iStock)

Det var under en jakt mellan Hallstahammar Köping norr om E18 som en passkytt fick syn på tre vargar som rörde sig mot jaktlagets såt. En av hundarna var ute på många hundra meter från platsen.

– Ägaren försökte ropa in hunden men den kom inte tillbaka så han började titta på gps:en som hunden var kopplad till med ett halsband, säger Lars Björk, som är jaktvårdskonsulent i Västmanland.

Via gps-signalerna kunde ägaren se att hunden rörde sig väldigt ryckigt. Hunden lyssnade inte till ropen utan rörde sig mot platsen där bilarna stod parkerade och stannade där.

– Då blev han rädd och trodde att vargen eller vargarna hade tagit hunden. Han springer sen mot platsen och ropar på  ijaktradion till övriga jaktlaget att de alla ska skrika och tjoa, berättar Lars Björk.

När han kommer fram till bilen ligger jakthunden oskadd och trycker under bilen. Troligen är det oväsendet från jaktlaget som skrämt bort vargarna menar Lars Björk.

– I våra trakter är det första gången som en hund har kommit undan på det sättet, säger han, till SVT Västmanland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser