Jägare vill senarelägga björnjakten

Gävle (JJ) Jägarnas Riksförbund föreslår att björnjaktsstarten samordnas med älgjaktpremiären.

Jägarnas Riksförbund vill att björnjaktspremiären samordnas med älgjaktstarten i septemberlänen. ( Foto: Roger C Åström)

Jägarnas Riksförbund anser att möjligheten till en effektiv jakt skulle öka genom att samordna björn- och älgjakten. Förslaget att senarelägga björnjakten har skickats till samtliga riksdagspartier.

Förbundet vill flytta fram premiären för björnjakten från den 21 augusti till första måndagen i september och flytta slutdatum från den 15 till den 31 oktober.

Förutom möjligheten till effektivare samjakt motiveras förslaget bland annat med svalare och därför bättre väder samt en minskad risk för konfrontationer med bärplockare, rapporterar Söderhamns-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser