Hittade bara slamsor efter sin vargtagna hund

Arboga (JJ) En tysk jaktterrier har dödats av varg i Medåker i Arboga i Västmanland. Hundägaren hittade bara slamsor efter sin hund.

Mannen var ute och kollade jakttorn med sin hund när den fastnade med halslänken i ett träd och lyckades komma loss.

– Det blev vad jag uppfattade som ett ståndskall, men bara en kort stund, sedan blev det tyst, berättar hundens ägare.

Han letade en stund men kunde inte hitta hunden. Han fick hjälp av kompisar och tillsammans gick de i bredd genom terrängen där terriern försvunnit.

– Då hittade jag en bit kroppsvävnad som jag uppfattade som bukfett från ett djur, berättar mannen.

Två viltspårhundar tillkallades och de hittade ytterligare blod. Dagen efter kom personal från länsstyrelsen med en specialtränad spårhund och den markerade för rovdjur.

Rädd för trakasserier

– Man hittade en färsk vargskit. Nu har analyssvaren på DNA-proven kommit, både på kroppsvävnaden jag hittade och vargskiten. De visar att resterna kom från hund och skiten från varg från reviret Aspafallet, berättar mannen.

Aspafallet är ett revir som delas mellan Västmanland och Örebro län.

Den drabbade mannen vill inte medverka med namn i artikeln, eftersom han är rädd för trakasserier från vargvänner.

Han och familjen sörjer sin hund.

– Det var både en jakt- och familjehund. Det är väldigt många rutiner och vanor, att hon ligger i sängen och kommer och möter en när man kommer hem, som bara försvunnit. Det var inte så här jag önskade att min hund skulle sluta sina dagar, säger mannen till Jaktjournalen.

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser