Fler vargar i Västerbotten

Nordmaling (JJ) Jakten på vargparet i Nordmaling har misslyckats och regn och tö gör att spåren efter vargarna försvinner. Samtidigt bekräftar länsstyrelsen att en varg också siktats i Granö i Vindelns kommun.

Ännu en varg har upptäckts i Västerbotten, den här gången i Granö, i Vindelns kommun. (Foto: iStock)

I helgen misslyckades jakten på de två vargar som fanns i Högland mellan Norrfors och Nordmaling. Länsstyrelsen gjorde ett försök att ringa in de aktuella vargarna som tidigare lämnat spår efter sig. Jakten misslyckades på grund av tövädret som tinade bort de senaste spåren efter vargarna.

Delar av Vapsten sameby har släppt sina renar i området och nu är man rädda för att de två vargar som spårats ska söka sig till renhjorden. Den 21 december går tiden för skyddjakten ut, men mycket talar nu för att länsstyrelsen tar ett beslut om en förlängning av skyddsjakten på vargarna.

En ny varg har dykt upp i Granö, i Vindelns kommun och länsstyrelsens fältpersonal har varit ute och spårat i och hittat spillning och kunnat konstatera att det verkligen är varg.

– Det finns ren i området, men vi har ännu inte beslutat om några åtgärder på den här vargen, säger Linda Backlund som är rovdjursförvaltare vid länsstyrelsens naturvårdsenhet.

– Vi utgår från att det här inte är någon av Nordmalingsvargarna utan en annan individ, säger Linda Backlund, till SVT Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser