Facebook hotar stänga Robert Salomonssons konto

Åsele (JJ) Efter att ha lagt ut ett foto på ett fällt lodjur från årets jakt hotas nu Robert Salomonsson, Borgafjäll, av Facebook som kan komma att stänga hans populära konto.

Facebook hotar att stänga ned Roberts populära FB-sida.

I förra veckan när lodjursjakten startade i Västerbotten var Robert med och sköt ett lodjur utanför Åsele. Lodjuret fotograferades snyggt och prydligt och lades sedan ut på Roberts Facebook-sida Jakt För Livet.

Även vi på Jaktjournalen publicerades bilden och berättelsen om hur jakten gick till.

Men någon anmälde Roberts inlägg och nu har Facebook kontaktat honom och sagt att inlägget var olämpligt, samt att om det upprepas kan kontot stängas ned.

Facebook plockade också bort inlägget från sidan.

– Det är bedrövligt, en snygg bild från en laglig jakt. Vi är väldigt noggranna med att visa viltet respekt och att det är bra bilder, berättar Robert.

– Vi i Sverige ligger långt framme när det gäller etik vid publicering av jaktbilder. Stänger de ned min sida kommer de att få mycket att jobba med om de ska hålla den linjen. Tänker på bilder från Ryssland och USA som ibland är osmakliga.

En anmälan gjordes av inlägget med lodjuret, vem som gjort den får vi aldrig veta och Robert är irriterad.

– Jag hoppas innerligen att det är Djurens Vänner, eller något liknande, som gjort detta och inte missunnsamma jägare. Ibland undrar jag med allt surr som förekommer.

Robert har dock inte låtit sig skrämmas utan har fortsatt att lägga ut bilder på fällda lodjur.

– Många verkar inte fatta att det är laglig jakt vi håller på med, det är ingen art som hotas. Tillväxten är betydligt större än vad vi skjuter.

Sista dagen vid årets lodjursjakt var Robert med igen och fällde ett lodjur i Klippen där även det första lodjuret sköts. Det var renägaren Nejla Fjellström som fällde lodjuret för Roberts hundar. Även detta lo hade rivit renar en tid.

Samen Nejla Fjellström med det senast fällda lodjuret.

Samen Nejla Fjellström med det senast fällda lodjuret.

 

 

 

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser