Dom 2 mars om skjutna Sjundavargen

Södertälje (JJ) Åklagaren yrkar att mannen som sköt sjundavargen döms för illegal vargjakt. Försvaret vill ha honom frikänd. Den 2 mars kommer domen.

Rättegången kring den skjutna Sjundavargen avslutades vid lunch på onsdagen. Jaktjournalen har inte lyckats nå miljöåklagare Christer B Jarlås.

Mannens försvarsadvokat, Wodek Kleinwichs, anser att bevisningen även denna rättegångsdag var till hans klients fördel.

– Ett vittne som skickat ett SMS till den åtalade hördes. Hon hade skrivit till min klient ”Min hjälte” och det fick hon svara för. När folk i trakten är plågade av vargar är det lätt att de skämtar på det sättet. En sådan petitess, enligt min bedömning, tar åklagaren upp som en del i en indiciekedja, för att bevisa att min klient skulle ha bedrivit illegal vargjakt, säger Wodek Kleinwichs.

Södertälje tingsrätt meddelar dom i målet om tre veckor, den 2 mars.

– Jag hoppas att rätten redan bestämt sig, säger Wodek Kleinwichs.

Jaktjournalen söker Christer B Jarlås för en kommentar. Den här texten uppdateras under eftermiddagen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser