Bok om Lillhärdalsfallet släpps

Kungsbacka (JJ) Många förvånades över rättsprocessen i Lillhärdalsfallet och menade att åtalet var att betrakta som bristfälligt. Skogsentreprenören Karl Hedin följde rättegången på nära håll och har nu tillsammans med Björn Törnvall skrivit en bok om händelseutvecklingen.

Ny bok om det uppmärksammade Lillhärdalsfallet på gång.

Boken ”De jagade jägarna” tar sin utgångspunkt i ett det uppmärksammade Lillhärdsfallet som nyligen avslutades med att samtliga misstänkta tjuvjägare friades av Svea Hovrätt.

Författarna ger en detaljerad beskrivning av fallet, men de drar också egna slutsatser från det som utspelade sig i Lillhärdal i maj 2012. De menar  att processen i tillägg till att vara ett långt utdraget rättsfall, beskriver hur vargkonflikten nu även nått ända in i vårt rättsväsen.

”När länsstyrelserna nu beviljar sig själva tillstånd, att sätta ut hemliga kameror i skogarna, verkar skyddet av vargen övergå till jakten på jägarna. I ett vargrevir har jägaren inte bara att acceptera en minskande viltförekomst och rädslan för att förlora en familjemedlem – jakthunden. Nu tillkommer även oron för att bli fotograferad i lönndom, med tillhörande hot om fleråriga rättsprocesser. Detta oberoende av om det finns något bevis på vargjakt, eller som i Lillhärdalsfallet, snarare flera bevis på motsatsen.”

De två författarna ställer sig frågan vilken annan noga kontrollerad skötsam grupp i det svenska samhället som jagas av myndigheterna på samma sätt, som sker med jägarna?

Boken släpps i mitten av december och kan beställas här >>

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser