Björnjakten i Gävleborg överklagad!

Gävle (JJ) Naturskyddsföreningen Gävleborg överklagar beslutet om björnjakt i Gävleborgs län till förvaltningsrätten och begär inhibition, det vill säga att man vill att inga björnar får skjutas innan saken har prövats av domstolen.

Naturskyddsföreningen i Gävle har överklagat årets björnjaktsbeslut. ( Foto: Roger C Åström)

Naturskyddsföreningen i Gävleborg menar att beslutet om att tillåta jakt på 25 björnar strider mot den svenska jaktförordningen och EU:s art- och habitatdirektiv. Man vill att förvaltningsrätten river upp länsstyrelsens beslut.

Naturskyddsföreningen anser att jakten kommer att innebära att antalet björnar i länet blir färre än 360, vilket är förvaltningsmålet för hur många björnar man vill att det minst ska finnas.

– Vi ställer oss mycket kritiska till beslutet och att de rent jaktliga motiven får styra beslutsfattandet hos Länsstyrelsen Gävleborg skriver Naturskyddsföreningen i ett uttalande, rapporterar Arbetarbladet.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser