Björnjakten i Gävleborg överklagad!

Gävle (JJ) Naturskyddsföreningen Gävleborg överklagar beslutet om björnjakt i Gävleborgs län till förvaltningsrätten och begär inhibition, det vill säga att man vill att inga björnar får skjutas innan saken har prövats av domstolen.

Naturskyddsföreningen i Gävle har överklagat årets björnjaktsbeslut. ( Foto: Roger C Åström)

Naturskyddsföreningen i Gävleborg menar att beslutet om att tillåta jakt på 25 björnar strider mot den svenska jaktförordningen och EU:s art- och habitatdirektiv. Man vill att förvaltningsrätten river upp länsstyrelsens beslut.

Naturskyddsföreningen anser att jakten kommer att innebära att antalet björnar i länet blir färre än 360, vilket är förvaltningsmålet för hur många björnar man vill att det minst ska finnas.

– Vi ställer oss mycket kritiska till beslutet och att de rent jaktliga motiven får styra beslutsfattandet hos Länsstyrelsen Gävleborg skriver Naturskyddsföreningen i ett uttalande, rapporterar Arbetarbladet.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser