Åtalas för hot mot lodjursjägare

Falkenberg (JJ) En jägare i Mellansverige fällde i mars ett lodjur i samband med premiärdagen för årets licensjakt. Det hela uppmärksammades av en jakttidning och delades sedan vidare på Facebook. Den åtalade, en man i 50-årsåldern från Falkenberg, kallade jägaren för "avskum" på Facebook och skrev att jägaren borde skjutas. Nu åtalas han för olaga hot.
”Den där jäveln kommer inte att få det lätt. Och det ska han inte ha heller. Jävla amöba och avskum”, skriver mannen bland annat.
”Man borde fan beväpna sig och ligga i skogen och prickskjuta dom jävla svinen till jägarmördare en efter en”, fortsätter han.
Jägaren polisanmälde falkenbergaren, som på fredagen åtalades för olaga hot.
Enligt åtalet ska mannen utöver Facebookinlägg ha skickat hotfulla sms till jägaren.
I polisförhör beskriver sig falkenbergaren som en ”passionerad djurvän” och han tog mycket illa vid sig av att ett lodjur skjutits av en jägare. Inläggen på Facebook ska han ha skrivit i affekt och han säger sig i dag vara mycket ångerfull över vissa av formuleringarna.
Mannen har i förhör erkänt omständigheterna, men han har inte menat det som ett hot. Han har heller aldrig haft planer på att göra jägaren illa, och han ska ha mått mycket psykiskt dåligt över vad hans inlägg lett till.
Jägaren från Mellansverige har känt sig både rädd och hotad i samband med inläggen på Facebook. Han och hans sambo har varit oroliga att någon av personerna som skrev på nätet skulle dyka upp vid deras hem, rapporterar Hallands Nyheter.
AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser