Åtalas för hot mot lodjursjägare

Falkenberg (JJ) En jägare i Mellansverige fällde i mars ett lodjur i samband med premiärdagen för årets licensjakt. Det hela uppmärksammades av en jakttidning och delades sedan vidare på Facebook. Den åtalade, en man i 50-årsåldern från Falkenberg, kallade jägaren för "avskum" på Facebook och skrev att jägaren borde skjutas. Nu åtalas han för olaga hot.
”Den där jäveln kommer inte att få det lätt. Och det ska han inte ha heller. Jävla amöba och avskum”, skriver mannen bland annat.
”Man borde fan beväpna sig och ligga i skogen och prickskjuta dom jävla svinen till jägarmördare en efter en”, fortsätter han.
Jägaren polisanmälde falkenbergaren, som på fredagen åtalades för olaga hot.
Enligt åtalet ska mannen utöver Facebookinlägg ha skickat hotfulla sms till jägaren.
I polisförhör beskriver sig falkenbergaren som en ”passionerad djurvän” och han tog mycket illa vid sig av att ett lodjur skjutits av en jägare. Inläggen på Facebook ska han ha skrivit i affekt och han säger sig i dag vara mycket ångerfull över vissa av formuleringarna.
Mannen har i förhör erkänt omständigheterna, men han har inte menat det som ett hot. Han har heller aldrig haft planer på att göra jägaren illa, och han ska ha mått mycket psykiskt dåligt över vad hans inlägg lett till.
Jägaren från Mellansverige har känt sig både rädd och hotad i samband med inläggen på Facebook. Han och hans sambo har varit oroliga att någon av personerna som skrev på nätet skulle dyka upp vid deras hem, rapporterar Hallands Nyheter.
AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser