Alliansen vill säkra en hållbar vargförvaltning

Kungsbacka (JJ) Alliansen oroas nu över de signaler som regeringen sänder angående rovdjursförvaltningen. Man ifrågasätter regeringens otydlighet i ärendet och anser att den redan beslutade rovdjurspolitiken ska ligga fast.

I ett pressmeddelande uttrycker Alliansen sin missnöjdhet över hur regeringspartierna valt att hantera rovdjursfrågan. De menar att riksdagens beslut från våren 2015, om en ny rovdjursförvaltning, skall ligga fast. I detta beslut finns det till exempel plats för selektiv vargjakt.

– Det är förvånande att Regeringen så tydligt verkar i motsatt riktning mot Riksdagens tillkännagivande från i våras. Man respekterar varken majoriteten i riksdagen eller de människor vars vardag påverkas mycket av den stora rovdjurstätheten, säger Ulf Berg (M).

Allianspartierna har också skarpa åsikter kring sättet Regeringen valt att arbeta för en förändring av den gällande beslutsordningen för skydds- och licensjakt. De tycker det är anmärkningsvärt att de har så bråttom och inte inväntar den process som just nu pågår i ärendet hos Högsta Förvaltningsdomstolen.

Alliansen föreslår nu ett tillkännagivande till regeringen med intentionen att den tidigare beslutade rovdjursförvaltningen skall fortsätta gälla.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser