”12-15 vargar kvar i Rackstadreviret”

Värmland (JJ) Jaktledare Bertil Forsberg bedömer att det finns mellan 12 och 15 vargar kvar i Rackstadreviret. – Vi har skjutit tre men inte på något sätt kommit till rätta med problemet, säger Bertil Forsberg.

Rackstadreviret visar bestå av ett alfapar med både årsvalpar och vuxna vargar födda tidigare år. Foto: Istock

Länsstyrelsen i Värmland har i två omgångar beslutat om skyddsjakt på varg i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. Detta efter att vargarna satt i system att attackera jakthundar.

Bara under hösten har fyra jakthundar skadats eller dödats.

Hittills har tre vargar fällts, den senaste på söndagen.

”Helt sanslöst”

Men under helgen gjorde Bertil Forsberg och de andra jägarna observationer som tyder på att det finns en stor flock vargar kvar i området.

– Vår bedömning är att det är ett revir men att det finns mellan 12 och 15 vargar kvar. Det är alfaparet och valpar men också vuxna vargar från tidigare kullar. Det är stora vägar i skogen där de sprungit – helt sanslöst, säger Bertil Forsberg.

Dialogen med länsstyrelsen fortsätter.

– Vi har på intet sätt löst problemet, trots att vi skjutit tre vargar, konstaterar Bertil Forsberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser