Zonlarm efter vapenstöld

Järpås(JJ) Polisen gick ut med ett zonlarm efter att elva vapen stals från en villa utanför Järpås.

Det var på lördag eftermiddag som polisen larmades och man kunde konstatera att vapnen stulits från ett dödsbo.
– Man har brutit upp ett vapenskåp och öppnat ett annat med hjälp av nyckel, säger Tomas Vänerfors, inre befäl på polisen i Lidköping, till Skaraborgs Läns Tidning/www.skaraborgslanstidning.se.

Det är totalt sju jaktvapen som stulits, resterande vapen är handeldvapen. Det finns ännu ingen misstänkt till vapenstölden.
Det här rapporterar Skaraborgs Läns Tidning/www.skaraborgslanstidning.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser