Zlatan vill bygga jaktstuga i Jämtlandsfjällen!

Östersund (JJ) Zlatan Ibrahimovic vill bygga bygga ett hus i de svenska fjällen. På ett 100 hektar stort område planerar fotbollsstjärnan uppföra en jaktstuga. Förra hösten var Zlatan på besök och jagade i Jämtland, ett besök som gav mersmak och nu vill målkungen som tagit jägarexamen börja jaga och skjuta vilt.

Platsen för Zlatans fjällstuga är Tvärådalen i Jämtland. Enligt Östersundsposten kommer Milanspelaren att bygga på cirka 700 meters höjd över havet, på 100 hektar mark där det även finns tillgång till jakt.

Byggnadsinspektöreni Åre vill inte bekräfta att det är Zlatan som ska bygga, men bland grannarna verkar det dock vara vedertaget att Zlatan är på väg till trakten.

– Det hörde nog alla i bygden ganska snabbt att det är Zlatan som skulle bygga här. Intresset väcktes nog i höstas vid en lyckad tjäderjakt, säger Per Nilsson, boende i Njaarke sameby, till Östersundsposten.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser