Zlatan vill bygga jaktstuga i Jämtlandsfjällen!

Östersund (JJ) Zlatan Ibrahimovic vill bygga bygga ett hus i de svenska fjällen. På ett 100 hektar stort område planerar fotbollsstjärnan uppföra en jaktstuga. Förra hösten var Zlatan på besök och jagade i Jämtland, ett besök som gav mersmak och nu vill målkungen som tagit jägarexamen börja jaga och skjuta vilt.

Platsen för Zlatans fjällstuga är Tvärådalen i Jämtland. Enligt Östersundsposten kommer Milanspelaren att bygga på cirka 700 meters höjd över havet, på 100 hektar mark där det även finns tillgång till jakt.

Byggnadsinspektöreni Åre vill inte bekräfta att det är Zlatan som ska bygga, men bland grannarna verkar det dock vara vedertaget att Zlatan är på väg till trakten.

– Det hörde nog alla i bygden ganska snabbt att det är Zlatan som skulle bygga här. Intresset väcktes nog i höstas vid en lyckad tjäderjakt, säger Per Nilsson, boende i Njaarke sameby, till Östersundsposten.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser