Zamba vann SM för hardrivande drevrar

Sörbygden (JJ) I går avgjordes Svenska Dreverklubbens mästerskap, Har-SM. Segrade gjorde SE JCH Stjärnskogens Zamba som drev hem en haretta på 64 SM-poäng.

Stjärnskogens Zamba och ägare Gunnar Olsson, Hammarstrand tog hem SM-vinsten på Har-SM. Foto: Svenska Dreverklubben

Årets upplaga av Har-SM arrangerades av Västernorrlands Dreverklubb och provrutorna var utplacerade i skogarna runt Sörbygden.

Totalt nio drevrar startade på tävlingen. Av dessa lyckades tre hundar gå till pris, två förstapris samt ett tredjepris.

Stjärnskogens Zamba knep förstaplatsen och blev SM-vinnare. På prisutdelning tilldelades tiken och ägare också Lökkas kennels vandringspris.

1 Stjärnskogens Zamba, Gunnar Olsson, Hammarstrand, 1 hare, 64 poäng

2 Haresporet’s Vixi, Thomas Viklund, Rengsjö, 1 hare, 55 poäng

3 Härads Zingo, Kjell Mårtensson, Rengsjö 3 hare, 36 poäng

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser