Zamba vann SM för hardrivande drevrar

Sörbygden (JJ) I går avgjordes Svenska Dreverklubbens mästerskap, Har-SM. Segrade gjorde SE JCH Stjärnskogens Zamba som drev hem en haretta på 64 SM-poäng.

Stjärnskogens Zamba och ägare Gunnar Olsson, Hammarstrand tog hem SM-vinsten på Har-SM. Foto: Svenska Dreverklubben

Årets upplaga av Har-SM arrangerades av Västernorrlands Dreverklubb och provrutorna var utplacerade i skogarna runt Sörbygden.

Totalt nio drevrar startade på tävlingen. Av dessa lyckades tre hundar gå till pris, två förstapris samt ett tredjepris.

Stjärnskogens Zamba knep förstaplatsen och blev SM-vinnare. På prisutdelning tilldelades tiken och ägare också Lökkas kennels vandringspris.

1 Stjärnskogens Zamba, Gunnar Olsson, Hammarstrand, 1 hare, 64 poäng

2 Haresporet’s Vixi, Thomas Viklund, Rengsjö, 1 hare, 55 poäng

3 Härads Zingo, Kjell Mårtensson, Rengsjö 3 hare, 36 poäng

 

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser