Zamba vann SM för hardrivande drevrar

Sörbygden (JJ) I går avgjordes Svenska Dreverklubbens mästerskap, Har-SM. Segrade gjorde SE JCH Stjärnskogens Zamba som drev hem en haretta på 64 SM-poäng.

Stjärnskogens Zamba och ägare Gunnar Olsson, Hammarstrand tog hem SM-vinsten på Har-SM. Foto: Svenska Dreverklubben

Årets upplaga av Har-SM arrangerades av Västernorrlands Dreverklubb och provrutorna var utplacerade i skogarna runt Sörbygden.

Totalt nio drevrar startade på tävlingen. Av dessa lyckades tre hundar gå till pris, två förstapris samt ett tredjepris.

Stjärnskogens Zamba knep förstaplatsen och blev SM-vinnare. På prisutdelning tilldelades tiken och ägare också Lökkas kennels vandringspris.

1 Stjärnskogens Zamba, Gunnar Olsson, Hammarstrand, 1 hare, 64 poäng

2 Haresporet’s Vixi, Thomas Viklund, Rengsjö, 1 hare, 55 poäng

3 Härads Zingo, Kjell Mårtensson, Rengsjö 3 hare, 36 poäng

 

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser