Z-aim i Lycksele satsar

Lycksele (JJ) Z-aim AB tillverkar och säljer produkter för jakt och friluftsliv. Nu tar företaget ytterligare steg i sin tillväxt. Norrlandsfonden deltar med finansiering i satsningen.

– Vi håller på att ta fram nya produkter till nya kundkategorier, säger Z-aims VD Mats Lindström. Företaget har som strategi att ligga i framkant med innovativa och effektiva produkter som gör jakten roligare, säkrare och effektivare.

Exempel på sådana artiklar är åtelkameror, åtelbelysningar, kikarsikten, knivar och lockmedel. De har både egenproducerade produkter samt utvalda produkter från andra tillverkare.

Z-aim säljer via en webshop, samt via återförsäljare.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla nya produkter och söker kontinuerligt spännande nyheter som dyker upp i jaktindustrin runt om i världen. All vår jaktutrustning testas av oss själva under jakt i fält för att avgöra prestanda och funktion, säger VD Mats Lindström.

Z-aim utvidgar hela tiden sitt sortiment med nya produkter och nu kommer man att vända sig mot en ny marknad med en ny, unik produktserie.

– Den ökande efterfrågan har medfört att vi fått anställa. Bland annat för att hantera förpackning och utskick av varor. Om tillväxten fortsätter kommer vi troligen att anställa ytterligare, säger Mats Lindström.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser