Z-aim i Lycksele satsar

Lycksele (JJ) Z-aim AB tillverkar och säljer produkter för jakt och friluftsliv. Nu tar företaget ytterligare steg i sin tillväxt. Norrlandsfonden deltar med finansiering i satsningen.

– Vi håller på att ta fram nya produkter till nya kundkategorier, säger Z-aims VD Mats Lindström. Företaget har som strategi att ligga i framkant med innovativa och effektiva produkter som gör jakten roligare, säkrare och effektivare.

Exempel på sådana artiklar är åtelkameror, åtelbelysningar, kikarsikten, knivar och lockmedel. De har både egenproducerade produkter samt utvalda produkter från andra tillverkare.

Z-aim säljer via en webshop, samt via återförsäljare.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla nya produkter och söker kontinuerligt spännande nyheter som dyker upp i jaktindustrin runt om i världen. All vår jaktutrustning testas av oss själva under jakt i fält för att avgöra prestanda och funktion, säger VD Mats Lindström.

Z-aim utvidgar hela tiden sitt sortiment med nya produkter och nu kommer man att vända sig mot en ny marknad med en ny, unik produktserie.

– Den ökande efterfrågan har medfört att vi fått anställa. Bland annat för att hantera förpackning och utskick av varor. Om tillväxten fortsätter kommer vi troligen att anställa ytterligare, säger Mats Lindström.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser