Yxrånare stal jaktgevär från 80-årigt par

Uppsala (JJ) Ett äldre par hotades med yxa i sin bostad av två rånare som kom över kontanter och jaktvapen.

Rånet inträffade i Åkerlänna, nordväst om Uppsala. Det äldre paret, som är i 80-årsåldern, låg och sov i sin ensligt belägna villa när två omaskerade förövare, en man och en kvinna tog sig in i huset.

– Det var två för paret okända personer. De använde inte fysiskt våld men uppträdde hotfullt, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen.

Rånarna befann sig en längre stund i huset, medan de tvingade sina offer att lämna ifrån sig olika värdesaker. Bland annat kontanter och jaktvapen, som mannen tvingades plocka fram ur ett låst vapenskåp.

Rånarna tog även med sig de telefoner som fanns i bostaden innan de åkte i väg i en bil. Den äldre mannen var därför tvungen att cykla fem kilometer för att larma polisen.

Uppsalapolisen har sänt ut rikslarm efter de efter de båda rånarna, skriver Uppsalatidningen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser