Ytterligare vargattacker att vänta

Jönköping(JJ) Inga Ängsteg, verksamhetsansvarig på Viltskadecenter, konstaterar att det är troligt med fler vargattacker i både Småland och Skåne. Och för lantbrukaren Carina Svensson, som fick över 20 får dödade av varg, har chocken knappt lagt sig.

De döda djurkropparna har nu forslats bort från gården i Hestra. Men känslorna efter vargattacken tar tid att bearbeta.

När djurkropparna fortfarande låg kvar sa Carina Svensson så här:
– Man har inte kunnat ta till sig allt än, utan man är fortfarande lite i chock men det är fruktansvärt att se dem ligga här, sade Carina Svensson till Sveriges Radio P4 Jönköping.

Personal från länsstyrelsen har hjälpt till att sätta upp linor med plastremsor för att försöka hindra ytterligare attacker. 
Enligt Inga Ängsteg så triggas vargens jaktinstinkt av många djur på ett litet område.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser