Ytterligare vargattacker att vänta

Jönköping(JJ) Inga Ängsteg, verksamhetsansvarig på Viltskadecenter, konstaterar att det är troligt med fler vargattacker i både Småland och Skåne. Och för lantbrukaren Carina Svensson, som fick över 20 får dödade av varg, har chocken knappt lagt sig.

De döda djurkropparna har nu forslats bort från gården i Hestra. Men känslorna efter vargattacken tar tid att bearbeta.

När djurkropparna fortfarande låg kvar sa Carina Svensson så här:
– Man har inte kunnat ta till sig allt än, utan man är fortfarande lite i chock men det är fruktansvärt att se dem ligga här, sade Carina Svensson till Sveriges Radio P4 Jönköping.

Personal från länsstyrelsen har hjälpt till att sätta upp linor med plastremsor för att försöka hindra ytterligare attacker. 
Enligt Inga Ängsteg så triggas vargens jaktinstinkt av många djur på ett litet område.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser