Yrkar på högre straff för björnskalle i frysen

Umeå (JJ) Åklagaren yrkar på hårdare straff för en inblandad i den så kallade "jakthärvan". Mannen hade en björnskalle i frysen.

Sameradion rapporterar från hovrättsförhanlingarna i Umeå, att mannen fick villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst.

En omständighet var att björnen hade ett rep virat runt nosen. Att mannen inte sett det förklarar han med att han är färgblind.

Åklagare Åse Schoultz menar att mannen måste ha förstått att den var illegalt dödad.

Avskurna öron

– Björnslagsmål – en annan björn skär ju inte av öronen och virar nylonrep på det sätt som är gjort, säger Schoultz till Sameradion.

Försvararen meddelade att hennes klient vill bli frikänd från de anklagelser om grovt jakthäleri som åklagaren vill ha honom fälld för.

Förhandlingarna hålls i Hovrätten för övre Norrland, i Umeå.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser