Webbradio: Sven-Ivar, 75, bärgade älgen simmandes

Västerbotten (JJ) Jaktkompisarna skojade men för 75-årige Sven-Ivar Norlin var det allvar – han simmade 100 meter i det kalla vattnet och bärgade älgen. – Jag är en äventyrare, säger han i Jaktjournalens webbradio.

Sven-Ivar Norlin med sin jämthund Ludde. Inringad i sjön älgen som Sven-Ivar simmade ut och hämtade. Foto: Privat

Det var i lördags, i Sundö Vadmyrlidens jaktlag, som en påskjuten älg gav sig ut i en sjö.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser