Webbradio: SJF-basen i Dalarna vill ha sänkt straff för illegal vargjakt

Jägareförbundets ordförande i Dalarna, Ulf Berg, vill ha lägre straffskala för den som skjuter varg illegalt. Det säger han i Jaktjournalens webbradio.

Ulf Berg klappar om sin jämthund lite extra när han släpper honom – han vet att det kan vara sista gången han ser sin jaktkompis. Foto: Mikael Moilanen

– Jag tycker inte att skjuta en varg är lika allvarligt som om någon skulle våldta min dotter, säger Ulf Berg.

Jaktjournalen träffar honom i hemmet utanför Avesta för en intervju där han får tala till punkt och vi diskuterar jägarkåren och rättsväsendet, Hedinfallet, Amungenfallet och en hel del annat.

Vi försöker vara ”bjussiga” och säga något positivt om vargen, som miljöåklagare Åse Schoultz efterlyst, men det sitter hårt inne för jägarbasen i Dalarna.

Utgångspunkten är att Ulf Berg jobbade som polis innan han blev politiker och ordförande för Svenska Jägareförbundet i Dalarna.

Hör inslaget här:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼