Webbradio: Sänkta straff i ”jaktbrottshärvan”

Luleå (JJ) Det blir sänkta straff för de tre huvudåtalade i den så kallade jaktbrottshärvan i Norrbotten. Rättens ordförande Erik Sundström förklarar domen i webbradio

Männen har ställts inför rätta för illegal rovdjursjakt och det handlar bland annat om ett snarat lodjur i ett träd, en snarad björn och en skjuten björn.

Enligt Dagens Eko omfattade åtalet dödande av åtta olika rovdjur. Men rätten underkänner bevis som att männen innehaft bilder på döda djur. Det är inte ställt utom rimligt utom rimligt tvivel att männen är skyldiga.

I domen i Hovrätten Övre Norrland är det endast ett dödat rovdjur som de åtalade görs ansvariga för.

Hör hovrättspresident Erik Sundström om domen:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼