Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Åklagare Christer B Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts av Daniel Ligné på Jägareförbundet. Foto: Istock, Jägareförbundet och Jan Henricson

Det var i veckan som gick som SVT Västernorrland intervjuade miljöåklagare Christer B Jarlås i samband med Vargsymposiet i Vålådalen.

Rubriken på SVT:s hemsida är ”Miljöåklagaren: Tjuvjakten eskalerar”.

– Det var det Jarlås gick ut med, säger SVT:s reporter Fredrik Israelsson till Jaktjournalen.

Det är fått Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent vid Jägareförbundet, att reagera. Det går inte att slå fast att den illegala jakten på rovdjur ökar, menar Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Vi har intervjuat Christer B Jarlås men börjar med Daniel Ligné.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser