Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Åklagare Christer B Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts av Daniel Ligné på Jägareförbundet. Foto: Istock, Jägareförbundet och Jan Henricson

Det var i veckan som gick som SVT Västernorrland intervjuade miljöåklagare Christer B Jarlås i samband med Vargsymposiet i Vålådalen.

Rubriken på SVT:s hemsida är ”Miljöåklagaren: Tjuvjakten eskalerar”.

– Det var det Jarlås gick ut med, säger SVT:s reporter Fredrik Israelsson till Jaktjournalen.

Det är fått Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent vid Jägareförbundet, att reagera. Det går inte att slå fast att den illegala jakten på rovdjur ökar, menar Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Vi har intervjuat Christer B Jarlås men börjar med Daniel Ligné.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser