Webbradio: Har skjutit 26 rävar i vinter – hör Erics tips

Värmland (JJ) Eric Eriksson i Uddeholm är en rävjägare av rang. Sedan 2009 har han skjutit 126 rävar – 26 bara i vinter. I Jaktjournalens webbradio delar han med sig av sina tips och erfarenheter.

I morse fällde Eric Eriksson en räv som vägde 10,4 kilo. 26 rävar har det blivit i år. Den senaste är hans fjärde över tio kilo. Foto: Privat

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

Eric Eriksson på sitt specialbyggda vakställe.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼