Webbaserad utbildning om skog och klövvilt

De fyra största skogbolagen har gemensamt tagit fram en webbaserad utbildning om skog och klövvilt. Syftet är att höja kompetensen inom området både bland jägare och egen personal. Utbildningen ska bidra till ökade kunskaper för en god skötsel av älgstammen och även annat klövvilt.

En anledning till att utbildningen tagits fram är att bolagen menar att det på många områden i landet är stora skador på tallungskogar på grund av ett stort betestryck, i förhållande till fodermängden.
Dessutom menar man att detta har negativa effekter på den biologiska mångfalden på grund av att flera lövträd inte kan växa sig stora. 

Bakom utbildningen står Holmen Skog, SCA Skog, Stora Enso Skog och Sveaskog. 
– Vi ser klövvilt, speciellt älgen, som en viktig och naturlig del i det svenska skogslandskapet, säger Ronny Löfstrand, Skog- och klövviltansvarig på Sveaskog, i ett pressmeddelande. 

Ett av skogsbolagens långsiktigta mål är att det ska skapas en balans mellan älgstammen och fodermängden, samtidigt som älgstammen har en hög kvalitet och hög reproduktion. 
Jägare har möjlighet att gå igenom utbildningen på några timmar på den egna datorn. 
Det här meddelar Sveaskog i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser