Wahl-Bos Gullan – Årets SM-vinnare

Sollefteå (JJ) Det blev en kamp in till slutminuterna i årets upplaga av Stövar-SM. Men till slut stod finsk stövaren Wahl-Bos Gullan som slutsegrare.

När första provdagen var avslutad hade Åivets Sirpa och Villipuron Kusti var sitt förstapris. Wahl-Bos Gullan låg trea med ett andrapris.

Dag två innehöll många fina drev. Wahl-Bos Gullan drev hem ett förstapris och gick upp i ledningen eftersom Kustis hare gick i gryt. Åivets Sirpa gick tom hela förmiddagen men fick upp en hare efter lunch. Den drev hon tills provet avslutades men tiden räckte inte till.

Wahl-Bos Gullas två drev höll därför hela vägen till SM-seger och hon blev dessutom enda startande hund som kammade hem en elitetta.

gullan_smsida

Till tävlingssidan

 

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser