Vuxenförbud på älgjakten i Arboga

Arboga (JJ) En vikande älgstam har resulterat i att Arboga älgskötselområde nu drar i handbromsen inför den stundande älgjakten.

Under den kommande älgjakten får inga vuxna älgar fällas i Arboga skötselområde. Stammen är i för dåligt skick.

– Vi hade redan reviderat planen kraftigt inför det här året, men sedan fick vi resultatet av en spillningsinventering och ansåg att det behövdes kraftigare åtgärder. Vi har en jätteklen älgstam, så enkelt är det, säger Roul Fahlin, sekreterare i älgskötselområdet till Sveriges Radio Västmanland.

Ett av skälen till den vikande älgstammen i området är enligt Roul Fahlin kraftiga stammar av övrigt klövvilt som konkurrerar om födan.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser