Vit älg i Munkedal

Munkedal (JJ) För en tid sedan kunde Jessica Hemlin fotografera en vit älg. 22-åriga Jessica bor mellan Torreby och Gårvik i Munkedals kommun. Ett område där det finns två vita älgar.

– Det märks att den vita älgen är van vid människor och uppmärksamhet. Den var helt lugn, de andra två tjurarna blev lite oroligare, säger Jessica.

– Det är lite häftigt, det kan jag villigt erkänna. Och jag tycker det är fint att jägarna häromkring har sagt att de inte tänker skjuta den.

Biologen Jan Uddén har också sett den vita älgen. Han berättar att det tidigare har funnits en population med vita älgar.

­– Älgen i Munkedal är numer en sevärdhet, det finns en konsensus om att man inte ska skjuta den, säger Uddén, till Bohuslänningen.

Se bilder av vita älgen på Bohuslänningens hemsida

 

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser