Vit älg i Bohuslän

Bohuslän(JJ) Den vita älgen i Bohuslän ger naturfotografen Ingemar Pettersson en kick. Nyligen fick ha se den en gång till.

– Varje gång jag ser den så får jag en sådan adrenalin kick. Det är alltid ett under bart möte och det ger mig ro i själen, säger Ingemar Pettersson till Aftonbladet/aftonbladet.se.

Han har sökt älgen under flera år, men det är ett fåtal gånger han sett den. Det handlar om en vit älgtjur som är cirka sju år gammal.

Han har varit i kontakt med jägare i området och fått beskedet att älgen inte ska fällas. Det här rapporterar Aftonbladet/aftonbladet.se.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser