Grillad kotlettrad av vildsvin

  Vildsvinskött på grillen är aldrig fel. En utskuren benfri kotlettrad, lite marinad och en god potatissallad är allt som behövs för en riktigt god middag. Självklart är köttet trikintestat och styckat efter konstens alla regler. 4 portioner: 600 g utskuren kotlettrad av vildsvin Potatissallad: 600 g kokt potatis 5 msk olivolja 3 msk vitvinsvinäger
ANNONS ▼

Lyxbiffar med kantareller

Det bästa från skogens skafferi. Viltfärs och kantarellsås. Självklart smakar det bäst om man både jagat viltet och plockat svampen själv. Ett bergsäkert recept när någon nära vän kommer på middag. 4 personer: 700 g fin viltfärs 1 1/2 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap salt & peppar 1 ägg smör till stekning Sås: 3

Kotlettrad av vildsvin

Vildsvinen har haft en stark föryngring efter årsskiftet. Därför kommer det med all säkerhet att ätas lite mer vildsvin än vanligt i jägarhemmen. Som vanligt vill man också variera recepten och då är det bra att redan vid styckningen planera olika rätter. En benfri kotlettrad garanterar att ingen går hungrig från middagsbordet. 4 portioner: 800
ANNONS ▼

Fylld vildsvinsstek

  Allt fler jägare har tillgång till vildsvinskött, en fantastisk råvara som passar både till vardags och fest. Ett säkert kort är fylld vildsvinsstek, det kräver inte heller ypperliga kockkunskaper. Men jag lovar, den som äter kommer att hylla dina färdigheter. Lycka till!   4–6 personer: 1 kg vildsvinsstek 2 gula lökar smör till stekning

Vildsvinsgryta för finsmakare!

Enligt gammal kinesisk matfilosofi ska ingrediensernas konsistens ge kontrast, medan formen och storleken på ingredienserna ska vara lika. Fläskflottet som man steker i ger grisköttskaraktären till grytan. – Det vita vinet ger en fin syrlighet som bryts av lökens sötma. Grytan kräver lite arbete, men resultatet är väl värt besväret. Det hävdar månadens receptskrivare, Lars
ANNONS ▼

Baconinlindad vildsvinsfilé

Tänk vad vi jägare är bortskämda med fina råvaror. Baconinlindad vildsvinsfilé passar vilken nyårsmeny som helst. Men vi jägare äter det oftare än så och varför inte nu när jaktsäsongen drar igång på allvar. Bara det bästa är  gott nog. 4 portioner: ca 800 g vildsvinsfilé 4 skivor Scan jägarbacon tandpetare salt peppar Marinad: 1

Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen. 4 hamburgare: ½ dl ströbröd 1 dl mjölk 800 g viltfärs 1 ägg salt & vitpeppar 1 tsk Liquid

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Nu drar grillsäsongen igång på allvar. Många entusiaster grillar hela vintern, men visst är det skönt att även kunna sitta ute i solvärmen och njuta av grillat vilt direkt från grillen. Karré från vildsvin är en klassisk styckdetalj som aldrig är fel. Marinera, grilla och njut… 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2

Fest på vildsvinspizza

  På våren ska det ofta fixas i jaktkojor och pass. Hela jaktlaget träffas och då passar det utmärkt med en stadig lunch. Vildsvinspizza kan du enkelt laga kvällen före, skära upp i bitar och arbetsdagen med jaktkompisarna blir så mycket trevligare – till och med lite festbetonad. 2 pizzor: Pizzadeg 25 g jäst 2

Festliga vildsvinskotletter

Vildsvinsköttet blir allt vanligare i jägarnas frysboxar, men också hos allmänheten som får ta del av detta uppskattade vilt. Med en utskuren kotlettrad, lite fyllning och goda till­behör är det enkelt att skapa feststämning. 4 personer: 800 g benfri kotlettrad av vildsvin ½ röd paprika ½ rödlök 150 g ädelost salt och peppar Gör så