Viltfärsbiffar med lingon

6 portioner 40 minuter Färsbiffar: 750–800 g finmald viltfärs 3 äggulor 2 dl vispgrädde 1 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar smör till stekning Sky: 1 msk kalvfond 2 dl vatten ca 50 g smör Ugnspotatis: 1,2 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternackor) olja 1 knippe färsk timjan Till servering: lingon Gör
ANNONS ▼

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Viltjärpar med frasig rösti och gräddsås

Färs gör succé i de flesta sällskap. Så lätt att variera och servera med olika tillbehör. Här bjuder vi på rätter som alla kan laga på mindre än en timme! 4 pers ca 30 min 600 g viltfärs 1 dl ströbröd 1 ägg 2–3 msk riven gul lök 1 dl vatten salt och peppar smör
ANNONS ▼

Baconinlindad vildsvinsfilé

Kött från unga vildsvin håller mycket hög kvalitet. En vildsvinsfilé inlindad i jägarbacon, lite hårdare rökt, skulle lika gärna kunna vara en Nobelmiddag som en festkväll i jaktkojan. Rekommenderas på det bestämdaste. 4 portioner: 4 bitar av vildsvinsfilé, ca 800 gram 4 skivor Scan Jägarbacon Tandpetare Salt Peppar Marinad: 1 dl matolja 2 msk sirap

Vildsvinsspjäll till julbordet

Ugnsstekta revben av vildsvin är minst lika uppskattat som vildsvinsskinka och julharen i ett jägarhem. Det finns väl inget godare än att äta sitt egna viltkött, från skott till tallrik. 1 500 gram revbensspjäll av vildsvin Marinad: 2 klyftor pressad vitlök 0,5 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 3 msk flytande honung 1msk torkad rosmarin el
ANNONS ▼

Fyllda vildsvinsfärsbiffar

Nu står skogens skafferi vidöppet för oss jägare. Rätt hanterat har vi tillgång till världens bästa köttråvaror. Ekologiskt och nyttigt kött. Vildsvinsfärs är en av dessa fantastiska råvaror och med en fyllning av ost och bacon har du plötsligt en fantastisk middag. Lycka till. 4 portioner: 500 g vildsvinsfärs 1 dl grädde 2 msk ströbröd

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Flintastek – när jägarna får välja

  När jaktsäsongen närmar sig och jaktlagen träffas för planering är det aldrig fel med en flintastek av vildsvin på grillen. Utsökt gott och varje minut i vakkojan under sena nätter blir plötsligt en bagatell. Har du inte vildsvinskött går det också utmärkt att använda ett rådjurslår. En favorit som alltid fungerar.   6 personer:

Annonser