Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Grillspett på rådjurssadel

Endast det bästa är gott nog på jägarens grillspett. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Passar utmärkt när årets bockjakt ska planeras med kompisarna. 4 personer: 500 g rådjurssadel Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl honung 1 msk chilisås 1/2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta 1 tsk viltkrydda Tomatsalsa: 2 stora tomater 1/2 msk

Lyxbiffar med kantareller

Det bästa från skogens skafferi. Viltfärs och kantarellsås. Självklart smakar det bäst om man både jagat viltet och plockat svampen själv. Ett bergsäkert recept när någon nära vän kommer på middag. 4 personer: 700 g fin viltfärs 1 1/2 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap salt & peppar 1 ägg smör till stekning Sås: 3

Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen. 4 hamburgare: ½ dl ströbröd 1 dl mjölk 800 g viltfärs 1 ägg salt & vitpeppar 1 tsk Liquid

Rådjur på spettet!

Inför sommarens grillfester är det alltid bra att planera styckningen. Att skära ut några fina bitar bogstek lämpliga för grillspett är snabbt gjort. Sedan kan alla festdeltagare själva trä sina spett med sina favorittillbehör. Vi använde rådjurskött, men allt klövvilt passar bra. 4 portioner: 500 g bogkött, tärnat 1 halloumiost 2 gula lökar zucchini Marinad:

Färsbiffar av rådjur

I dag finns rådjuret i stort sett i hela landet. Från Skåne i söder till Norrbotten i norr. Ett fantastiskt vilt som dessutom håller mycket hög kvalitet som köttråvara. Vill man lyxa till färsbiffarna är rådjursfärs med lingonsås ett utmärkt val. Passar utmärkt till den finaste middag. 4-5 personer: 1 gul lök, finhackad 2 msk

Höstens rådjursgryta

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och hör dessutom till vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du här.

Magisk rådjursstek

I oktober börjar jaktsäsongen på allvar för landets alla hängivna jägare med rådjurshundar. Det firar vi och bjuder på ett magiskt gott rådjursrecept med enbär som smakhöjare.   6 personer: utskuren rådjursstek 5 enbär 20 svartpepparkorn 2 tsk salt 4 vitlöksklyftor smör till stekning   Gör så här: Stöt enbär och peppar i en mortel

Annonser