Viltfärsbiffar med lingon

6 portioner 40 minuter Färsbiffar: 750–800 g finmald viltfärs 3 äggulor 2 dl vispgrädde 1 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar smör till stekning Sky: 1 msk kalvfond 2 dl vatten ca 50 g smör Ugnspotatis: 1,2 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternackor) olja 1 knippe färsk timjan Till servering: lingon Gör
ANNONS ▼

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Viltjärpar med frasig rösti och gräddsås

Färs gör succé i de flesta sällskap. Så lätt att variera och servera med olika tillbehör. Här bjuder vi på rätter som alla kan laga på mindre än en timme! 4 pers ca 30 min 600 g viltfärs 1 dl ströbröd 1 ägg 2–3 msk riven gul lök 1 dl vatten salt och peppar smör
ANNONS ▼

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Lyxbiffar med kantareller

Det bästa från skogens skafferi. Viltfärs och kantarellsås. Självklart smakar det bäst om man både jagat viltet och plockat svampen själv. Ett bergsäkert recept när någon nära vän kommer på middag. 4 personer: 700 g fin viltfärs 1 1/2 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap salt & peppar 1 ägg smör till stekning Sås: 3
ANNONS ▼

Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen. 4 hamburgare: ½ dl ströbröd 1 dl mjölk 800 g viltfärs 1 ägg salt & vitpeppar 1 tsk Liquid

Höstgryta på klövvilt

Så här års samlas många jägare ute i jakt-kojor. Förutom jakt och jakthistorier vankas också god mat. Månadens recept kan med fördel tillagas hemma för att sedan ta med på jakten och bjuda jaktkompisarna på. Laddat för succé. 1–1 1/2 kg grytbitar av klövvilt 3 gula lökar 6 personer 3 vitlöksklyftor 5 krossade enbär smör

Annonser