Lyxbiffar med kantareller

Det bästa från skogens skafferi. Viltfärs och kantarellsås. Självklart smakar det bäst om man både jagat viltet och plockat svampen själv. Ett bergsäkert recept när någon nära vän kommer på middag. 4 personer: 700 g fin viltfärs 1 1/2 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap salt & peppar 1 ägg smör till stekning Sås: 3
ANNONS ▼

Jägarens älgpizza

Den godaste pizzan kan du göra själv. Med älgfärs och kryddor blir ingen besviken, tvärtom! Skär upp pizzan, ta något gott att dricka och ett rykande färskt nummer av Jaktjournalen. Livskvalitet! 4 personer Pizzadeg: 4 tallriksstora pizzor eller 2 bakplåtsstora pizzor 25 g jäst 2 1/2 dl vatten 2 msk olja 1/2 tsk salt 6–7
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Baconinlindad lövbiff

Det goda behöver inte alltid vara det krångliga. Vill man festa till det lite mitt i veckan är baconinlindad lövbiff som klippt och skuren. Har man bara ordning på styckdetaljerna i fryxboxen är det inget större arbete att göra en riktigt god vardagsmiddag av innanlår från älgkalv. Eller varför inte till en finmiddag. 4 personer:

Klassisk älgbiff

Kan man grilla älg? Självklart, älgbiff med bearnaisesås är en riktig klassiker. Men grilla inte för länge då blir den lätt torr, låt det stanna vid medium. Har du dessutom tillgång till kött från älgkalv är succén garanterad. Bara att njuta. 4 Portioner: ca 700 g älgbiff av innanlår Marinad: 3 dl rödvin 3 msk hickory liquid smoke 3
ANNONS ▼

Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen. 4 hamburgare: ½ dl ströbröd 1 dl mjölk 800 g viltfärs 1 ägg salt & vitpeppar 1 tsk Liquid

Lyxig ryggbiff av älg

Många menar att ryggbiffen till och med är bättre än innerfilén på älg. Hur som helst är ryggbiffen en riktig delikatess som bara viltkött kan erbjuda. Varför inte unna sig lite lyx och tillaga ryggbiffen vid ett speciellt tillfälle. 4 personer: 800 g ryggbiff olja el smör till stekning salt svartpeppar, grovmalen 600 g fast

Kallskuren älgstek

Det är ingen överdrift att påstå att älgkött är det vanligaste viltet som serveras i de svenska jägarhemmen. Med nära 100 000 fällda älgar årligen gäller det att variera måltiderna, och älgköttet är en fantastisk råvara som bara fantasin sätter gränser för. Månadens recept är en variation på kallskuren älgstek marinerad i örtlag.   6

Viltfärspuckar med ost och skinka

Man får aldrig tillräckligt med viltfärs i frysboxen. Variationerna är oändliga och det finns väl knappast någon som ratar en viltfärsbiff. Månadens recept på viltfärspuckar med ost och skinka är lite festligare och höjer nivån ytterligare på vilken middag som helst. 4 portioner: Viltfärspuckar 2 dl mjölk 4 msk ströbröd 500 g älgfärs 1 ägg

Grillad älgbiff på planka

Den klassiska planksteken har säkert de flesta provat någon gång. Med utskuren och grillad älgbiff når den ännu större höjder. Helt suveränt gott och festligt. Och som vanligt gäller det att hålla reda på styckdetaljerna så att du hittar rätt köttbit i frysen. Starta upp grillen och olja in plankorna. Lycka till! 6 portioner: 1